„Opel ampera” stiže do kraja godine

Bez autora
Jul 31 2011

Prve isporuke modela ekološke „opel ampere” biće realizovane u Evropi do kraja ove godine, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 42.900 evra sa PDV-om. „Ampera” može da pređe između 40 i 80 kilometara „električne” vožnje bez emisije koja je, inače, manja od 40 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru. U tom automobilu baterija može da se napuni za samo četiri sata preko standardne utičnice u domaćinstvu. Električna pogonska jedinica ima snagu od 150 „konja”, a točkovi imaju elektronski pogon u svakom trenutku. Jedinstvena litijum-jonska baterija of 16 kilovat časova napaja unapređenu pogonsku jedinicu od 111 kilovat časova i snagom od 150 „konja”. Prema „ECE R101” regulativi za merenje potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida „ampera” troši manje od 1,6 litara na 100 kilometara.

„Opel ampera” stiže do kraja godinePrve isporuke modela ekološke „opel ampere” biće realizovane u Evropi do kraja ove godine, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 42.900 evra sa PDV-om, najavljeno je iz „Opela”.

„Ampera” može da pređe između 40 i 80 kilometara „električne” vožnje bez emisije koja je, inače, manja od 40 grama ugljen-dioksida po pređenom kilometru.

U tom automobilu baterija može da se napuni za samo četiri sata preko standardne utičnice u domaćinstvu.

Električna pogonska jedinica ima snagu od 150 „konja”, a točkovi imaju elektronski pogon u svakom trenutku.

Jedinstvena litijum-jonska baterija of 16 kilovat časova napaja unapređenu pogonsku jedinicu od 111 kilovat časova i snagom od 150 „konja”.

Prema „ECE R101” regulativi za merenje potrošnje goriva i emisije ugljen-dioksida „ampera” troši manje od 1,6 litara na 100 kilometara.

Ubrzanje do 100 kilometara na čas postiže za devet sekundi, a može da razvije maksimalnih 161 kilometar na čas.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik